P Smart 2021 este un telefon recent lansat din gama mid range de la Huawei. Telefonul excelează la capitolul camera, venind și cu un ecran IPS de foarte bună calitate.

Design

Cu toate că telefonul este din plastic (ceea ce este normal pentru un telefon sub 1000 de lei), dispozitivul arată și se simte foarte bine. Telefonul este disonibil în culorile Crush Green (modelul primit de noi la test), Midnight Black and Blush Gold. Este de menționat și poziționarea senzorului de amprentă pe butonul de power, care este modalitatea preferată de mine de activare a telefonului.

 

Foto/video

Majoritatea telefoanelor de la compania omonimă excelează la capitolul foto/video. Nici P Smart nu face o notă distinctivă, având o calitate excelentă pe această zonă după cum se poate vedea din fișierele postate aici (nu au fost redimensionate sau editate) LINK FOTO VIDEO. Și când vorbim de calitate, noi considerăm că surclasează alte telefoane mai scumpe, P Smart având un cost de sub 1000 de lei. HUAWEI P Smart 2021 este echipat cu o cameră quad de 48MP. Datorită spațiului de stocare de 128 GB, puteți încărca dispozitivul cu o mulțime de jocuri, fotografii și clipuri video.

 

Benchmark

Singurul benchmark disponibil pe AppGallery pentru acest telefon este AnTuTu (dominat de Mate 40 Pro) telefonul a obținut un scor de 168.733 puncte, ceea ce este foarte bine pentru un telefon de sub 1000 de lei. Menționez că am fost surpins de calitatea ecranului de 6,67 inch. Cu toate că este un IPS este foarte luminos și are culori foarte vii.

Baterie

Telefonul vine cu o baterie de 5000 de mAh, care mi-a permis să folosesc intensiv telefonul (conexiune wireless sau de date, ocazional video) mai bine de două zile. Suplimentar, telefonul este înzestrat cu tehnologia HUAWEI SuperCharge de 22,5 W, permițând o încărcare completă în aproximativ două ore.

Software

Telefonul rulează pe EMUI 10.1 și are preinstalat cu AppGallery. Cu toate că nu are instalat Google Services, în peste o lună de utilizare ca principal telefon nu am prea simțit lipsa acestui serviciu. Toate aplicațiile curente pe care le folosesc (Waze, WhatsApp, Facebook, Linkedin, Internet banking) le-am putut instala pe fără probleme din AppGallery sau ca APK-uri. Dacă vreți să folosiți Google Services vă recomand să folosiți mașina virtuală VMOS Pro, care la cei 4 GB RAM și cu procesorul Kirin 710A cu opt core-uri rulează foarte fluid.

Și pentru aplicația YouTube am găsit o alternativă Youtube Vanced (neoficială este adevărat). Surpinzător, aplicația elimină reclamele de pe YouTube 😊.

Concluzii

La prețul de sub 1000 de lei, considerăm că telefonul este un best buy. Calitatea foto/video, memoria RAM de 4 GB și stocarea de 128 GB sunt doar câteva atuuri ale acestui telefon.

 

Evaluare (punctaj maxim 10p)
Design 10
Performantă 9
Preț 10
Stocare 10
Memorie 10
Ecran 10
Scor General 9.83