Un studiu realizat de Ipsos în România și în alte 10 țări din întreaga Europa, cu privire la calitatea somnului și la măsurile care pot fi luate pentru îmbunătățirea acesteia. Conform studiului, ultimele luni au fost stresante pentru oameni, iar tehnologia poate fi un bun sprijin pentru îmbunătățirea calității vieții acestora.

În România, creșterea nivelului de stres în ultimele luni a fost confirmată de 55% dintre participanți. 11% dintre respondenți au accentuat faptul că nivelul de stres a crescut semnificativ în ultima perioadă, iar restul de 44% au afirmat faptul că au remarcat această schimbare într-o oarecare măsură.

Utilizarea ceasurilor inteligente oferă suport pentru monitorizarea somnului și a stresului. În acest context, Huawei a lansat un nou ceas inteligent, WATCH FIT, pentru fitness și monitorizarea somnului.

Prima impresie

Ceasul este foarte ușor și este construit din materiale de calitate. Îmi place designul, iar displayul AMOLED este de foarte buna calitate. De asemenea, ecranul este destul de mare având 1,64 inch și  o rezoluție HD de 280  x 456. Luminozitatea este ajustată automat în funcție de intensitatea luminii ambientale, iar ecranul are funcția always-on (display mereu aprins). Ecranul este din sticlă și este curbat.

Huawei Health

Aplicația care vă permite să configurați și să vă monitorizați diversele activități realizate. Huawei Health este disponibilă atât pe Google Play, cât și pe AppGalery, fiind preinstalată pe telefoanele Huawei. Huawei Health oferă îndrumare sportivă profesională pentru sportul tău preferat, oferind și funcții de monitorizare a sănătății dvs. Suplimentar, aplicația vă permite să controlați fețele ceasului și alte funcții de configurare.

Funcționalități

HUAWEI WATCH FIT îți oferă statistici precise și în timp real pentru exerciții fizice, pentru 11 moduri de activități sportive profesioniste, printre care atletism, înot și ciclism. Cele 85 de moduri personalizate pentru exerciții fizice te ajută să-ți valorifici potențialul, indiferent dacă ești pasionat de yoga sau de antrenament de mare intensitate pe intervale; de asemenea, ceasul îți monitorizează în timp real ritmul cardiac, consumul de calorii și durata antrenamentului.

Dotat cu senzor GPS integrat, 5 ATM, algoritm pentru ritm cardiac asistat de A.I. și senzori inovatori, HUAWEI WATCH FIT este conturat să te potrivească pentru toate tipurile de exerciții fizice pe care le practici. Acest ceas te ajută să te antrenezi mai bine prin furnizarea în timp real de indicatori, de evaluări științifice cu privire la efectele antrenamentului și de îndrumări de specialitate.

Indiferent dacă alergi sau înoți, HUAWEI WATCH FIT poate monitoriza cu exactitate datele de care ai nevoie. După finalizarea antrenamentului, poți vedea în aplicația HUAWEI Health detalii suplimentare cu privire la statistici, analize profesioniste și îndrumări de specialitate.

Concluzii

Ceasul este dedicat persoanelor care au o viață activă. Personal, am un Watch GT și îl prefer, dar mărturisesc că nu sunt tocmai o persoană activă . La un preț de aprox. 500 de lei, consider că ceasul oferă un raport preț / funcționalități bun.